Prečo si vybrať autosedačku kategórie i-Size

Poradíme prečo si vybrať autosedačku kategórie i-Size a aký je rozdiel v porovnaní s autosedačkou v hmotnostnej kategórií.

Pri výbere autosedačky pre vaše dieťa je jedným z najdôležitejších rozhodnutí výber medzi autosedačkou kategórie i-Size a autosedačkou podľa hmotnostných kategórií. Aj keď obe tieto kategórie ponúkajú bezpečné možnosti pre prepravu detí v aute, existujú dôvody, prečo by ste mohli uprednostniť i-Size autosedačku.

Čo je i-Size?

i-Size je európsky štandard pre autosedačky, ktorý bol zavedený v roku 2013 s cieľom zvýšiť bezpečnosť detí počas cestovania autom. Tento štandard je založený na výške dieťaťa, nie na jeho hmotnosti, čo je hlavným rozdielom oproti hmotnostným kategóriám.

Výhody i-Size autosedačiek

Existuje niekoľko dôvodov, prečo by ste mohli uprednostniť i-Size autosedačku pred autosedačkou hmotnostnej kategórie:

  1. Zvýšená bezpečnosť: i-Size autosedačky musia prejsť prísnymi bezpečnostnými testami, ktoré zahŕňajú aj bočné nárazy, čo nie je povinné pre autosedačky hmotnostných kategórií. Toto znamená, že i-Size autosedačky poskytujú lepšiu ochranu v prípade nehody.

  2. Dlhodobé použitie: i-Size autosedačky sú navrhnuté tak, aby sa dali používať až do výšky 105 cm dieťaťa (približne 4 roky), čo je dlhšie, než je to často možné s hmotnostnými autosedačkami.

  3. Jednoduchšia inštalácia: i-Size autosedačky sa inštalujú pomocou systému ISOFIX, ktorý minimalizuje riziko nesprávnej inštalácie a zvyšuje bezpečnosť.

  4. Výber na základe výšky: Výber autosedačky na základe výšky dieťaťa je často presnejší a bezpečnejší, pretože deti rastú rôznym tempom a môžu dosiahnuť určitú výšku skôr alebo neskôr, než by zodpovedalo ich hmotnosti.

Záver

Aj keď i-Size autosedačky môžu byť často drahšie ako ich hmotnostné ekvivalenty, výhody, ktoré ponúkajú v oblasti bezpečnosti a dlhodobého použitia, môžu toto zvýšené náklady ospravedlniť. Pri výbere autosedačky je vždy dôležité zvážiť všetky dostupné možnosti a vybrať tú, ktorá najlepšie vyhovuje vašim potrebám a situácii.

vytvorený:

0+
ZÁKAZNÍKOV
0+
PRODUKTOV
...

Doprava zadarmo

nad 329 €

...

Podpora

pracovné dni 08:00-18:00

...

Spoľahlivosť

Na nás sa môžete spoľahnúť

Povedali o nás

Lucia Strašková

Som maximálne spokojná. Skvelá komunikácia počas celej doby.

Eva Molnárová

Boli veľmi ochotní poradiť a majú profesionálny prístup.